BİRİNCİ YIL 

GÜZ DÖNEMİ 

Dersin Adı 

Zorunlu/Seçmeli 

Kredi 

AKTS 

Teorik 

Teorik Dışı 

ENS 5001 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 

Z 

3 

0 

8 

Seçmeli Dersler (3 ders seçilecek) 

S 

3 

0 

24 

Toplam 

32 

Seçmeli dersler 

GMSSEC5011 Gastronomide Temel Konular 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5013 Gastronomide Ürün Geliştirme 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5015 Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5017 Gastronomide Güncel Araştırma Eğilimleri 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5019 Yerel Kültürlerde Güncel Mutfak Konuları 

S 

3 

0 

8 

 

BAHAR DÖNEMİ 

Dersin Adı 

Zorunlu/Seçmeli 

Kredi 

AKTS 

Teorik 

Teorik Dışı 

Seçmeli Dersler (3 ders seçilecek) 

S 

3 

0 

24 

Seminer 

Z 

0 

2 

4 

Toplam 

28 

Seçmeli dersler  

GMSSEC5010 Gastronomi ve Pazarlama 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5012 Gastronomide Coğrafi İşaretleme 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5014 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Güncel Yönetim Uygulamaları 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5016 Gastronomi, Kültür ve Toplum 

S 

3 

0 

8 

GMSSEC5018 Menü Mühendisliği ve Tasarımı 

S 

3 

0 

8 

 

 

 

 

GENEL TOPLAM 

6

İKİNCİ YIL

GÜZ DÖNEMİ 

Dersin Adı 

Zorunlu/Seçmeli 

Kredi 

AKTS 

Teorik 

Teorik Dışı 

Yüksek Lisans Tezi 

Z 

0 

0 

60 

Uzmanlık Alan Dersi 

 

0 

0 

4 

Toplam 

64 

BAHAR DÖNEMİ 

Dersin Adı 

Zorunlu/Seçmeli 

Kredi 

AKTS 

Teorik 

Teorik Dışı 

Yüksek Lisans Tezi 

Z 

0 

0 

60 

Uzmanlık Alan Dersi 

 

0 

0 

4 

Toplam 

64 

GENEL TOPLAM 

12